За нас

About us

Glossary Depot е Showroom за автентични старинни мебели, внасяни директно от френската столица.

На софийския си адрес, оформената на принципа на Колекцията наличност от старинни мебели е предоставена на вниманието на привлечената към непреходното качество и изискан стил Публика.

Showroom на Glossary Depot предоставя на любителите на недостижимото днес качество на изработка на едновремешните майстори Колекция от прецизно изработени мебели. Направата на подбраните за колекцията на Депото интериорни вещи се простира в широкия времеви диапазон от близо 2 века.

Колекцията в настоящия си вид е изградена от внимателно подбрани и с подчертана грижа към естетиката мебели. Френския им произход е гарантиран, част от тях, може да се каже, притежават дори собствена биография. Glossary Depot се гордее с мебели от колекцията си, чието качество, възраст и стил им отреждат статута на истински рядка находка. Други са селектирани заради своята актуалност предвид най-съвременните интериорни решения на частни и публични пространства в световния дизайн. Но онова, което обединява всички тях е автентичната патина на времето, което е целенасочено търсен ефект.

Колекцията развива паралелно и селекция от така актуалните в момента в Париж винтидж мебели, които са подходящи както за интериорните решения на дома, така и за обществените пространста – клубове, кафенета, бутици, заведения за обществено хранене, салони или фоайета.

Намерението ни е колекцията на Glossary Depot да се намира в динамичен процес на развитие, натрупване и съответно предлагане – винаги нов избор. За процеса на селекциониране може да се поясни, че отделните екземпляри със статута си на уникати се закупуват един по един след период на прецизно търсене.

Владеещата в момента тенденция в модата при частни и обществени пространства е за стилово и цветово смели решения, за подчертана еклектичност на комбинациите от мебели и декоративни компоненти.

Съпътсваща цел в дейността на  Glossary Depot  е да включи в пространството един също така широк диапазон на произведения на изкуството, и по този начин да се яви вид консултант или генератор на предложения за интериорните решения.